4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Succesverhaal praktijkcase Louis Verwimp B.V. - Logitrade Logistic Systems

Dankzij de U-vormige rollenbaan verloopt het inpakproces bij Louis Verwimp B.V. efficiënter

Louis Verwimp B.V. levert dagelijks duizenden fietsen, onderdelen en accessoires aan klanten in heel Europa. Maar het proces op de inpakafdeling kon efficiënter en minder stressvol. Om dit proces te optimaliseren, kwam Frans Gielen, logistiek manager bij Louis Verwimp B.V., via een partner bij Logitrade uit. Dankzij een U-vormig rollenbaanbaansysteem verlopen de processen nu efficiënter, is er minder opstopping en meer rust in plaats van hectiek. Wij spraken Frans Gielen over de samenwerking en het resultaat.

Minder filevorming en betere doorstroming op de inpakafdeling

Louis Verwimp B.V. is een groothandel in fietsen, fietsonderdelen en accessoires. Met ruim 24.000 artikelen heeft de groothandel een zeer ruim assortiment. Ze leveren aan (brom)fietsvakhandels in de Benelux en indirect via webshops aan andere Europese landen. Alle artikelen worden direct uit voorraad geleverd. Louis Verwimp B.V. beschikt hiervoor over een groot magazijn in Valkenswaard, waar alle artikelen zijn opgeslagen en worden ingepakt en verstuurd.

In het logistieke proces vormde de inpakafdeling een belangrijk knelpunt. Frans vertelt: “Er ontstond vaak filevorming en opstopping bij de nog in te pakken pakketten. We wilden de afdeling efficiënter en het proces ook minder stressvol maken. Daarom zijn we begin 2020 een project gestart om de uitgaande logistiek (verpakking en verzending) te optimaliseren. Dit project zijn we aangegaan met hoofdaannemer Van Lieshout Packaging B.V. Zij hebben er partners bij gezocht voor de realisatie. Logitrade was er daar één van, en heeft een belangrijk en ook heel zichtbaar aandeel gehad.”

Succesverhaal praktijkcase Louis Verwimp B.V. - Logitrade Logistic Systems
Succesverhaal praktijkcase Louis Verwimp B.V. - Logitrade Logistic Systems
Succesverhaal praktijkcase Louis Verwimp B.V. - Logitrade Logistic Systems

Efficiënter inpakproces met minder fouten

“Onze inpakafdeling is een beperkte ruimte. We hadden zo onze ideeën over hoe dat efficiënter ingedeeld kon worden”, zo vertelt Frans. Hij vervolgt: “Maar toen we ons voorstel daarvoor aan Logitrade voorlegden, kwamen zij met een beter en meer doordacht voorstel. Daar zijn we vol vertrouwen mee aan de slag gegaan. Zij hebben voor ons een rollenbaansysteem ontworpen, geleverd en geplaatst. Die heeft het traject tussen het inpakken van dozen en het stapelen ervan veel efficiënter gemaakt.

Hiervóór had Louis Verwimp B.V. geen duidelijke oplossing voor intern transport. Er waren vijf inpaktafels, waar aparte medewerkers elk een eigen pallet of rolcontainer vulden. Nu is er één centrale plek aan het einde van de rollenbaan waar alle orders worden verzameld voordat ze verder gaan. Dat is veel efficiënter, zorgt voor minder interne loopbewegingen en voorkomt fouten bij het uitsorteren van uitgaande pakketten. Eerder ging daarin nog weleens iets mis. Ook zijn we erg blij met de ZippCube-oplossing die Logitrade heeft gerealiseerd voor het meten en wegen van producten.”

Nauwe samenwerking tussen partners

Om Louis Verwimp B.V. zo goed mogelijk te kunnen helpen, werkte Logitrade nauw samen met hoofdaannemer Van Lieshout Packaging B.V. Frans is over de samenwerking tussen de partijen erg te spreken: “Logitrade heeft veel kennis van de verschillende toepassingen, bedrijven en oplossingen die er zijn. Zij gaven ons goed advies over de opstelling van de installatie, waardoor we de beperkte ruimte optimaal konden benutten. Die hebben ze volledig naar wens gerealiseerd. Ook de samenwerking en afstemming tussen de partners was goed.”

Een resultaat waar het team trots op is

Al met al is Frans erg te spreken over de samenwerking met Logitrade en het resultaat daarvan. “Het is een capabele partij en – ook niet onbelangrijk – de medewerkers zijn aardige mensen om mee te werken. Maar vooral zijn we erg blij met het resultaat. De installatie heeft nog nooit storingen gehad, doet precies waarvoor hij is ontworpen en voldoet aan alle wensen. Het is een enorme verbetering, ook naar de medewerkers uit het logistieke team toe. Die zijn er echt trots op en zijn extra gemotiveerd nu er dankzij het efficiëntere proces minder opstopping is. Nu is er veel meer flow en dat geeft zichtbaar rust en meer werkplezier. Nog naast dat het allemaal efficiënter verloopt.”

Bekijk ook deze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.