4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Foutloos orders picken met Pick to Light LED-technologie

Een efficiënt voorraadbeheer wil iedere warehouse manager. Orderpicking met een nihil foutmarge is hierdoor van essentieel belang. De Pick to Light oplossing van Logitrade, genaamd PickByLight zorgt ervoor dat orderpickers papier- en foutloos de orders kunnen picken. Door de connectie met de logistieke software LogiAction wordt realtime data uit het magazijn rechtstreeks ingeladen in uw WMS, ERP of webshop. Deze Pick to Light oplossing zorgt tevens voor een sterke afname van de zoektijd, waardoor er simpelweg meer orders afgehandeld kunnen worden. Dat klinkt iedere warehousemanager als muziek in de oren.

Wat is PickByLight?

Voordat we verder in detail treden over de mogelijkheden van PickByLight voor uw magazijn, leggen wij eerst uit wat het is. PickByLight is niets anders dan een hulpmiddel voor orderpickers tijdens het verzamelen van orders. LED-lampjes lichten op zodat de orderverzamelaar van de juiste locatie in het magazijn de juiste aantallen meeneemt. De Pick to Light applicatie van Logitrade wordt ingezet in magazijnen waar orderpicksnelheid in combinatie met een laag foutpercentage vereist is. Uiteraard is de LogiAction magazijnsoftware de spil in het orderpick-proces.

Vele mogelijkheden met orders picken via PickByLight?

Met de keuze voor de PickByLight applicatie van Logitrade heeft u vele opties. Zo kunt u ervoor kiezen om LED-lampjes te gebruiken op iedere locatie in uw magazijn, zodat uw orderpickers heel intuïtief en in één oogopslag de juiste orderpicklocatie kunnen vinden. U kunt er ook voor kiezen om alleen uw orderpickkarren uit te rusten met LED-lampjes zodat uw orderverzamelaars direct kunnen zien in welke orderbak de gepickte artikelen gelegd moeten worden. Dit laatste wordt ook wel Put to Light genoemd. Uiteraard kunt u ook voor beide opties tegelijk kiezen en laat u uw magazijnmedewerkers volledig op LED-gestuurde orderpick-opdrachten uitvoeren.

PickByLight in combinatie met Orderpickkar maakt orderpicking nog efficiënter

De combinatie van LogiAction met PickByLight zorgt al voor een enorme tijdswinst in uw orderpick-proces. En door het inzetten van de eerder al genoemde combinatie van orderpickkar met PickByLight maakt u echt een efficiency-slag in uw magazijn. Waarom? Omdat u batchpicking kunt inzetten en de orders gestructureerd vervoerd kunnen worden naar het centrale inpakpunt. De zogenaamde Scango-Cart wordt ook aangestuurd via de LogiAction software en kan dus uitgevoerd worden met LED-lampen. Dit houdt in dat op het moment van het scannen van een orderpick-opdracht, niet alleen de LED-lampen op de orderpick-locatie aangaan, maar ook die op de orderpickkar, inclusief aantallen. Zo weet de orderpicker precies welke artikelen waar gepakt moeten worden en hoeveel er in de desbetreffende bakken op de kar gelegd moeten worden. Zo kun je slim, snel en eenvoudig meerdere orders tegelijk verwerken.

Voordelen PickByLight

De PickByLight LED-technologie wordt aangestuurd door de logistieke magazijnsoftware LogiAction en heeft meerdere voordelen voor ieder magazijn:

 • Intuïtief orders picken
 • Verhoogd handelingssnelheid orderpicker
 • Verlaagd zoektijd naar juiste locatie in magazijn
 • Handenvrij en papierloos orders picken
 • Binnen 5 minuten operationeel, ook voor onervaren personeel
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Geen onnodige informatie voor orderpicker
 • Minimalisatie inefficiënte looproutes
 • Nog grotere efficiency-slag mogelijk in combinatie met Scango-Cart
 • Multi-inzetbaar bij verschillende orderpick-variaties
 • Realtime data beschikbaar
Handenvrij assembleren met pick to light van Logitrade

LED-gestuurde opdrachten bij Assemblage

Het PickByLight concept van Logitrade kan tevens ingezet worden bij een assemblageproces. Logitrade noemt dit Work2Light en kan ingericht worden op basis van de volgorde in montage van ieder gewenst product. Met behulp van oplichtende LED-lampjes kunnen de juiste onderdelen gepakt worden, daarnaast wordt het te monteren onderdeel via foto’s in de juiste volgorde in beeld gebracht. Assembleren wordt zo een stuk eenvoudiger en efficiënter. De adviseur van Logitrade vertelt u graag meer over de mogelijkheden van PickByLight voor uw assemblage.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.