Handenvrij barcode scannen met ScanWatch

Geen orderpickers met een orderlijst het magazijn meer insturen! Logitrade biedt met LogiAction verschillende orderpick-hardware aan, waaronder de ScanWatch. De ScanWatch is een mini-tablet en barcode armscanner in een. Met deze handzame tool kun je handenvrij barcodes scannen van diverse locaties in het magazijn. Met deze plug-andplay oplossing kan iedere orderpicker binnen 5 minuten het magazijn in. Hij kan dan handenvrij de benodigde artikelen uit de schappen halen en in een orderpickkar leggen. Hierbij worden de foutmarges ten opzichte van de oude orderlijsten fors gereduceerd en werken magazijnmedewerkers een stuk efficiënter. Barcode scannen was nog nooit zo makkelijk.

ScanWatch, de ‘smartphone-scanner’ van Logitrade

De ScanWatch is gebaseerd op de Honeywell EDA51 en voorzien van een groot lichtgewicht 5” touchscreen van 310 gram. De barcode armscanner draait op het Android besturingssysteem. Deze smartphone-scanner wordt bevestigd aan de pols van de orderverzamelaar, waardoor deze zijn of haar handen vrij heeft.  

Voordelen ScanWatch van Logitrade

De handsfree ScanWatch wordt aangestuurd via de logistieke applicatiesoftware LogiAction en heeft vele voordelen in ieder magazijn: 

 • Handenvrij en papierloos orders picken
 • Compact en licht
 • Binnen 5 minuten operationeel, ook voor onervaren personeel
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Helder en duidelijk zichtbare opdrachten
 • Korte en duidelijke instructies
 • Geen onnodige informatie zichtbaar
 • Minimalisatie inefficiënte looproutes
 • Multi-inzetbaar bij verschillende logistieke handelingen
 • Realtime data beschikbaar
ScanWatch van Logitrade

Hoe werkt de barcodescanner ScanWatch?

De handsfree scanner van Logitrade wordt draadloos aangestuurd door de LogiAction software, die op zijn beurt weer gekoppeld is aan het WMS of ERP-systeem van de klant. Aan de hand van een voorbeeld leggen we uit hoe de ScanWatch werkt:  

 • Een orderpicker uitgerust met een ScanWatch krijgt via de server een orderpick-instructie op het 5” touchscreen: “Ga naar Locatie A1”.
 • Orderpicker loopt naar deze locatie en scant handenvrij de barcode van het betreffende artikel op locatie A1.
 • De server controleert of dit inderdaad juist is. Indien ja, dan verstuurt de server de volgende instructie naar de ‘smartphone-scanner’, bijvoorbeeld: “Pak 4 stuks”. Eventueel kan er aanvullende informatie worden verstrekt, zoals serienummer of houdbaarheidsdatum.
 • Heeft de orderpicker de opdracht uitgevoerd dan bevestigt hij dit door middel van een scan. Daarna ontvangt hij de volgende instructie, bijvoorbeeld: “Ga naar Locatie A4” en het proces herhaalt zich.

Echte efficiëntie-slag door koppeling Barcode scanner en Orderpickkar

Het geven van duidelijke en korte instructies aan de orderverzamelaars via de ScanWatch zorgt al voor een grote efficiency-slag. Maar de gepakte artikelen moeten ook nog vervoerd worden naar het centrale inpakpunt. Dit gebeurt via orderpickkarren en ook deze worden met de LogiAction software aangestuurd. Er zijn meerdere mogelijkheden om de orderpickkar van Logitrade, genaamd de Scango-Cart in te zetten in combinatie met de ScanWatch. 

De verschillende lagen op de orderpickkar van Logitrade kunnen worden uitgerust met 6 primaire kleurenDe orderverzamelaar krijgt via de handsfree scanner de opdracht de gepakte artikelen op een van de niveau’s of een combinatie ervan te leggen. Een voorbeeld: Orderpicker krijgt via de ScanWatch de opdracht om 6 artikelen van bepaalde locatie te picken. Na deze handeling krijgt hij de instructie om 2 artikelen op niveau Geel te leggen, 2 artikelen op Rood en 2 op Groen. Zo kun je heel eenvoudig batchpicking uitvoeren, waarbij je meerdere orders tegelijk afhandelt.
Bij Scan2Light werkt het precies hetzelfde als bij Scan2Color, alleen dan zijn de kleuren vervangen door LED-lampjes. De ScanWatch geeft de orderpick-instructie en nadat de orderpicker dit heeft uitgevoerd gaan er lampjes op de orderpickkar branden bij de bakken waar de betreffende artikelen ingelegd moeten worden. Op de kar verschijnt dan ook het aantal artikelen per bak. 

In de praktijk wordt heel vaak gekozen voor de combinatie van ScanWatch met Scan2Light, omdat dit heel intuïtief werkt voor de orderpicker en de foutmarges echt minimaal zijn. 

Nog meer mogelijkheden met barcode scanner ScanWatch

Zijn we er dan helemaal met alle mogelijkheden van de ScanWatch? Zeker niet. Deze mini-tablet en barcodescanner ineen van Logitrade kan ook ingezet worden bij het sorteren van pakketten en bij het orders picken op basis van gewicht. 

Point-to-Sort

Denk bij Point-toSort aan het sorteren in verschillende routes van alle orders bij outbound of bij een klein tot middelgroot distributiecentrum waar pakketten gesorteerd moeten worden. Ook hier komt de ScanWatch heel goed van pas. De operator scant het pakket en krijgt of via het 5” touchscreen een instructie waar het pakket naar toe moet of een LED-lampje gaat branden boven de desbetreffende rolcontainer, pallet of kooi. Dit terwijl de sorteerder zijn of haar handen vrij heeft om het pakket op te pakken en te verplaatsen. 

PickByWeight

De handsfree scanner van Logitrade wordt ook ingezet indien het orders verzamelen gebaseerd is op het gewicht van de order. Denk hierbij aan bijvoorbeeld grote bulkpartijen die met een heftruck of palletwagen opgepakt worden. In samenwerking met de mobiele weegspecialist Ravas heeft Logitrade deze variant ontwikkeld. 

Wilt u meer informatie over de ‘smartphone scanner’ van Logitrade?

Meer weten over de mogelijkheden van de ScanWatch voor uw logistieke proces? Wij komen graag bij u langs om samen naar uw huidige magazijnprocessen te kijken en inzicht te geven in de verbeteringen die wij met de handsfree barcodescanner van Logitrade kunnen realiseren.  

Deel deze pagina