4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Orderpickkarren onmisbaar bij orders picken

Voor een goed lopend orderpick–proces is de orderpickkar essentieel. Er is een groot scala aan verschillende orderpickkarren beschikbaar op de markt, echter Logitrade ziet in de praktijk dat een orderpickkar meestal maatwerk is. Het grote voordeel is dat Logitrade de magazijnsoftware LogiAction in kan zetten, die draadloos met de Scango-Cart orderpickkar kan communiceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LED-lampen op de kar die aangeven in welke bak het artikel gelegd moet worden.

Logitrade biedt verschillende soorten orderpickkarren aan

Naast de op-maat-oplossingen biedt Logitrade ook standaarduitvoeringen van de orderpickkar aan. Dit zijn hele goede oplossingen voor meer simpele logistieke vraagstukken. Daarnaast zijn de orderpickkarren van Logitrade, die allemaal een gewicht van zo’n 360 kg aan kunnen, leverbaar in kunststof, verchroomd– of gepoedercoat staal, aluminium en RVS. Alle orderpickkarren van Logitrade zijn te integreren met de verschillende concepten die Logitrade kan aanbieden voor het orderpicken. Op basis van uw wensen en behoeftes worden deze geïntegreerd in de verschillende orderpick-processen.

Orderpickkar van kunststof

De kunststof orderpickkar van Logitrade is verkrijgbaar in zeer veel uitvoeringen. Afhankelijk van uw producten en de magazijnomgeving kunnen we deze gemakkelijk manoeuvreerbare orderpickkar op maat maken. Een variabel is uiteraard de lengte, breedte en hoogte. De hoogte wordt voornamelijk bepaald door het aantal wenselijke verdiepingen. Hoe meer verdiepingen, hoe meer orders tegelijk verwerkt kunnen worden.

Orderpickkar van aluminium

Afhankelijk van de betreffende producten is een orderpickkar van aluminium veelal de juiste keuze. Ook de kar van aluminium kan Logitrade volledig op basis van uw behoeftes op maat maken en integreren met de verschillende orderpick-processen die er zijn. Een aluminium orderpickkar is door het lichte gewicht eenvoudig te hanteren in ieder magazijn. De orderpickkar van aluminium is ook in meerdere niveaus uit te voeren zodat u meerdere orders tegelijk kunt picken.

Stalen Orderpickkar

In principe is de orderpickwagen van verchroomd of gepoedercoat staal hetzelfde als die van de aluminium- of kunststofuitvoeringen. Echter met dit verschil dat deze karren uitgerust zijn met 2 bokwielen in het midden om zeer snel en eenvoudig te draaien en bochten te nemen in uw warehouse.

De draadkooi orderpickkar

Een veelvoorkomende uitvoering van de orderpickkar is de draadkooi–uitvoering. In veel ondernemingen praktisch, omdat deze is uitgerust met een vijfde wiel waardoor de kar gemakkelijk in het spoor te houden is. Met name als batchpickwagen wordt deze variant veel ingezet. Er kunnen bij de draadkooi orderpickkar eenvoudig meerdere niveaus gehanteerd worden en zodoende kunt u veel orders tegelijk picken. De draadkooi orderpickkarren van Logitrade heeft 3 uitvoeringen en is zeer goed inzetbaar met de in veel magazijnen gebruikte standaard bakken (600×400 en 300x400mm).

Scango-Cart orderpickkar en LogiAction: slim en efficiënt orders picken

Stelt u zich eens voor: logistieke software die uw orderpickers draadloos aanstuurt met duidelijke en simpele opdrachten welke artikelen ze van welke locatie moeten picken en direct op klantniveau kunnen sorteren. Dat zou uw orderpick-proces drastisch vereenvoudigen en vooral sneller maken. Met de LogiAction software van Logitrade in combinatie met de Scango-Cart en bijvoorbeeld de voice picking oplossing PickByVoice kan dit gerealiseerd worden in uw magazijn. Aan de hand van een voorbeeld leggen we uit hoe dat precies werkt:

  • De orderpicker krijgt een spraakgestuurde opdracht via zijn ‘spraakvest’ en voert deze uit
  • Nadat de orderverzamelaar de opdracht, ook via spraak, bevestigd heeft, gaan er LED-lampjes bij verschillende bakken op de orderpickkar branden, inclusief een getal
  • Zo weet de orderpicker precies hoeveel gepickte items in welke bakken gelegd moeten worden

Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden van LogiAction in combinatie met de Scango-Cart kunt u slim, snel en eenvoudig meerdere orders tegelijk verwerken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.