Orders picken op basis van gewicht met PickByWeight

Speciaal voor klanten die meer op basis van gewicht orders picken heeft Logitrade samen met Ravas, de mobiele weegspecialist, een passende oplossing ontwikkeld, genaamd PickByWeight. Deze logistieke oplossing wordt zoals alle orderpick-modules van Logitrade aangestuurd door de logistieke applicatiesoftware LogiAction, die gekoppeld is met uw eigen WMS of ERP-systeem. 

PickByWeight ideaal voor orders picken van bulkpartijen en meer

In de praktijk zien wij dat orders verzamelen op basis van gewicht op meerdere manieren wordt ingezet. Vooral bij grote bulkpartijen waarbij de weegapparatuur aan de heftruck of palletwagen wordt gemonteerd is orders picken op gewicht ideaal. In combinatie met de ScanWatch, de mini-tablet en barcodescanner ineen, kan de operator heel eenvoudig de juiste orders picken in de juiste hoeveelheid. De ScanWatch geeft de locatie, het artikel en het aantal aan wat gepickt moet worden en de geïntegreerde weegschaal op de lepels van palletwagen of heftruck controleren de juiste hoeveelheid. Zowel de ScanWatch als PickByWeight worden aangestuurd door de logistieke applicatiesoftware LogiAction. 

Voordelen van PickByWeight

  • Extra controle direct bij het orders picken
  • Afwijkingen worden direct zichtbaar
  • Goed inzetbaar bij grote bulkpartijen
  • Visueel ondersteund door afbeeldingen op ScanWatch
  • Geen eindcontrole meer noodzakelijk

Meer informatie over de Pick by Weight oplossingen van Logitrade?

Meer weten over de mogelijkheden van PickByWeight voor uw logistieke proces? Wij komen graag bij u langs om samen naar uw huidige magazijnbeheer te kijken en inzicht te geven in de verbeteringen die wij met PickByWeight en onze andere logistieke oplossingen kunnen realiseren.  

Deel deze pagina