4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Handenvrij assembleren met pick to light van Logitrade

Slimme en Efficiënte Assemblage met Logitrade

Door de steeds veranderende productielocaties van componenten en onderdelen verspreid over de hele wereld, worden steeds meer productiefaciliteiten en warehouses in Nederland ingericht met assemblagelijnen. Marges zijn hierbij flinterdun dus een snelle, efficiënte maar vooral slimme assemblagelijn is dan essentieel. Logitrade kan met zijn logistieke kennis op maat gemaakte, slimme en efficiënte assemblagelijnen aanbieden.

Op maat gemaakte assemblagelijn en/of werkplek

Hoe uw ideale assemblagelijn of montage werkplek eruit moet zien, hangt af van een aantal factoren. Het (eind)product dat samengesteld moet worden, het aantal onderdelen dat u daarvoor nodig heeft, de beschikbare ruimte en de hoeveelheid (eind)producten die geassembleerd moeten worden.

Is er een hoge frequentie vereist waarbij veel verschillende onderdelen gemonteerd moeten worden, dan kan een assemblagelijn met 3 of 4 werkplekken een hele goede oplossing zijn. Hierbij gaat het samen te stellen product over een rail of rollenbaan naar de opvolgende werkplekken toe. De aanvoer van alle onderdelen kan verzorgd worden door doorrolstellingen achter de werkplekken te plaatsen die dan al dan niet automatisch worden bijgevuld.

Heeft u echter een simpel te monteren product dan is wellicht een eenvoudig ingerichte werkplek voldoende. Afhankelijk van bovengenoemde factoren en uw wensen kan de adviseur van Logitrade u de beste oplossing aandragen.

Handenvrij assembleren met pick to light van Logitrade

Handenvrij assembleren met Work2Light van Logitrade

Assembleren gaat over zoveel mogelijk producten per uur samenstellen, zonder foutmarges en dan ook nog in een veilige en ergonomische werkomgeving voor het personeel. Logitrade, al 25 jaar een betrouwbare partner in de logistiek, heeft voor hun assemblage-oplossing genaamd Work2Light elementen uit andere processen, zoals orderpicken en transportsystemen gebruikt om tot een zeer efficiënte oplossing te komen. Work2Light maakt gebruik van zowel beeld als licht.

Op basis van de volgorde in de montage wordt via een beeldscherm het juiste onderdeel getoond dat nodig is in die fase van de montage. Tegelijkertijd brandt er een LED-lampje op de locatie waar de operator het betreffende onderdeel kan vinden. Het is zelfs mogelijk ook het aantal te pakken onderdelen weer te geven naast het LED-lampje. Op het scherm wordt er ook een duidelijke uitleg gegeven waar en hoe het betreffende onderdeel gemonteerd moet worden. Belangrijk voordeel van deze assemblage methode is dat de betreffende medewerker duidelijk wordt geïnstrueerd en beiden handen blijft vrijhouden om te assembleren. Dat zorgt er weer voor dat de kans op fouten in het assemblageproces aanzienlijk lager wordt.

Work2Light werkt met speciale software die eenvoudig te implementeren is in uw eigen WMS of ERP-systeem. Deze logistieke software kan ook aangeven wat de voorraadstatus van alle te monteren onderdelen is, zodat deze al dan automatische bijgevuld kan worden.

Deze innovatie assemblage-oplossing van Logitrade werkt op zowel enkelvoudige werkplekken als in complete assemblagelijnen.

Toevoer assemblage via doorrolstellingen

Niets vervelender dan uw assemblageproces te moeten onderbreken doordat de voorraad onderdelen op is en uw operators elders in het magazijn de onderdelen moeten gaan halen. Vandaar dat Logitrade bij de meeste assemblage werkplekken ook doorrolstellingen levert, die achter de werkplek(ken) worden geplaatst. Afhankelijk van de intensiteit van de assemblage, de grootte en het gewicht van de betreffende onderdelen en of de onderdelen in bakken of los worden vervoerd, wordt de meest ideale stelling uitgekozen. Kiest u ook voor de Work2Light optie dan kunnen de doorrolstellingen ook uitgevoerd worden met de benodigde LED-lampjes en displays.

En wilt u uw assemblagevoorraad automatisch laten bijvullen in de desbetreffende doorrolstellingen? Ook daar denkt de adviseur van Logitrade graag met u mee.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.