4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Inline meten en wegen met Logitrade

Inline meten en wegen met Logitrade

Wilt u uw pakketten en pallets voortaan automatisch wegen en automatisch meten? Zonder menselijke handelingen? En zonder een extra onderdeel in het proces? Voor processen met een aangedreven rollenbaan of transportband is inline meten en wegen een uitkomst. De inline meet- en weegoplossingen van Logitrade bepalen automatisch – tijdens het logistieke proces – in een paar seconden de afmetingen en het gewicht van uw pakketten en pallets. Zo maakt u uw logistieke proces slimmer, sneller en efficiënter.

Uw afzonderlijke pakketten automatisch meten en wegen

Het is nergens voor nodig om uw pallets en pakketten uit het logistieke proces te halen om zo de afmetingen en het gewicht te bepalen. Dat kan slimmer, sneller en efficiënter: volautomatische volumescanners die in een paar seconden de afmetingen van uw pakketten en pallets registreren. En dat door inline te meten en wegen gedurende het proces.

U kunt deze inline meet- en weegapparatuur in uw interne transportsysteem integreren, zodat het meten en wegen van pakketten en pallets voortaan volautomatisch gebeurt. Menselijke handelingen of de pakketten uit het proces halen is niet meer nodig. En u heeft het brutogewicht en de afmetingen direct beschikbaar.

Inline meten en wegen in het kort:

  • Klinkt inline meten en wegen u als muziek in de oren? Dit zijn de voordelen van de automatische weeg- en meetapparatuur van Logitrade op een rij:
  • Snelle volumescanner, voor dozen én pallets
  • Volautomatische registratie van meet- en weeggegevens
  • Volledig geïntegreerd in uw transportsysteem
  • Implementatie barcode scanner mogelijk
  • Foto’s via webcam of camera vastleggen mogelijk
  • Data integratie met ERP/WMS mogelijk
  • Maatwerkoplossing

Hoe werkt inline meten en wegen met Logitrade?

De Inline meet- en weegapparatuur is volledig geïntegreerd in uw aangedreven rollenbaan of bandtransporteur. Zodra er een pakket of pallet over de baan of band komt, registreert het apparaat automatisch de lengte, breedte en hoogte ervan. Het inline meten en wegen is binnen een paar seconden gebeurd.

Die gegevens zijn bijvoorbeeld handig voor de controle van de aangegeven afmetingen. Distributie- of transportbedrijven gebruiken deze gegevens voor een dubbelcheck en vergelijken ze met de gegevens van de klant.

Daarnaast is het mogelijk om een weegunit te implementeren. U kunt dan op een pallet-rollenbaan niet enkel de afmetingen van pallets registreren, maar ook het gewicht van een pallet bepalen. Ook die gegevens worden direct in uw systeem gezet.

Logitrade Inline Meten en Wegen
Inline meet- en weegsysteem geïntegreerd in transportsysteem van Logitrade
Inline meten en wegen 1
Inline meten en wegen 4

Veel extra mogelijkheden – altijd maatwerk

Ook is het mogelijk om een sorteerproces toe te voegen, zodat verschillende pakketten en pallets naar verschillende vervoerders of routes leidt. Zo maakt u uw proces nog slimmer en efficiënter.

Heeft u andere wensen om uw logistieke proces te versnellen en efficiënter te maken? Wij denken vanuit onze brede kennis over innovatieve oplossingen graag mee over een oplossing op maat. Wat uw logistieke uitdaging of vraag ook is.

Over Logitrade: al 30 jaar meet- en weegspecialist

De meest ideale logistieke oplossing leveren voor uw bedrijf – voor minder dan dat doen wij het niet. Logitrade is al 30 jaar uw meet- en weegspecialist voor de logistieke sector. Vanuit ons kantoor in Zaltbommel leveren wij innovatieve oplossingen voor onder meer orderpickentransportsystemen en meet- en weegsystemen. Met een team van adviseurs en een groot netwerk van kwalitatieve partners om ons heen kunnen we elke uitdaging slim, snel en efficiënt oplossen. Ook die van u.

Naast het inline meten en wegen bieden we nog meer slimme logistieke oplossingen die voor u misschien een wereld van verschil maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Otto Simon

Otto Simon

Otto Simon kan twee keer zoveel orders verwerken in dezelfde tijd dankzij het nieuwe transportsysteem.

Heutink Rijssen

Heutink Rijssen

Heutink Rijssen heeft een hogere output, meer structuur en extra werkplezier dankzij Logitrade Om te kunnen.

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum