Efficiënt van A naar B met transportsystemen van Logitrade

Een goede magazijninrichting is veel meer dan alleen uw magazijn vol zetten met magazijnstellingen. Goederenontvangst, werkplekken, expeditie en vooral uw intern transport zijn wellicht nog belangrijker dan de juiste stelling uitzoeken. Intern transport, of kiest u voor slimme, efficiënte en vooral veilige transportsystemen door uw magazijn? Logitrade, al 25 jaar een betrouwbare logistieke partner, heeft een breed assortiment aan interne transportsystemen die u een flinke efficiency-slag opleveren en de productiviteit van uw warehouse vergroten en de veiligheid in uw magazijn gewaarborgd blijft. 

Van rollenbaan tot volautomatische transportband. Alles kan.

Of u nu duizenden pakketten of enkele tientallen pallets per dag moet verwerken in uw magazijn, Logitrade heeft de meest geschikte oplossing voor u. Van eenvoudige rollenbanen tot volautomatische systemen met transportbanden en liften over meerdere niveaus, inclusief scanners, meet- en weegapparatuur en sorteermogelijkheden, Logitrade kan alles op maat voor u leveren en installeren. De adviseurs van Logitrade luisteren goed naar uw wensen en behoeften en maken een analyse van uw magazijn en eventueel bestaande transportroutes. Op basis van deze informatie maakt Logitrade een op maat gemaakt transportplan voor uw magazijn.  

Intern transport of transportsystemen? Wat past het beste bij uw magazijn?

Vaak worden de termen intern transport en transportsystemen door elkaar gehaald. Echter, er is weldegelijk een verschil. Met intern transport wordt vaak de heftruck, palletwagen of AGV bedoeld. De term transportsystemen wordt meestal gebruikt als men het heeft over al dan niet automatische rollenbanen en transportbanden. Maar wat past het beste bij uw magazijn? Dit hangt van vele factoren af, zoals beschikbare ruimte, budget en hoe uw huidige magazijn is ingericht. Transportsystemen hebben, ten opzichte van intern transport, als groot voordeel dat zij een continue stroom van pakketten of pallets door uw magazijn kunnen vervoeren, inclusief scannen, meten, wegen en sorteren zonder dat daar personeel voor nodig is. Intern transport is meer flexibel en neemt relatief minder ruimte in, waarbij de transportsystemen wel een stuk veiliger zijn voor het personeel dat in uw magazijn werkzaam is, zoals de orderpickersZeker met de steeds strenger wordende veiligheidsvoorschriften zijn transportsystemen steeds meer in trek bij warehouse managers. Zeker omdat je je personeel ook veel efficiënter kunt gaan inzetten. 

De vele mogelijkheden met de transportsystemen van Logitrade

Is uw keuze uiteindelijk gevallen op transportsystemen, dan heeft u de keuze in een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Hieronder hebben wij een aantal vragen en punten vermeld waar u als warehouse manager over na moet denken: 

Verschillende niveaus in uw transportsysteem nodig?

Wilt u uw pakketten over een of meerdere niveaus vervoeren? Geen probleem, Logitrade heeft meerdere mogelijkheden hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan verticaal transport via een geïntegreerde lift in combinatie met een transportband of rollenbaan. Of een spiral conveyor, die uw pakketten via een spiraal naar beneden brengen. Heeft u een kleiner budget en hoeft u alleen van bijvoorbeeld uw magazijnzolder naar de begane grond, dan kunt u kiezen voor een aangedreven lamellenbaan.

Rechte rollenbanen en transportbanden of met bocht?

Veruit de meeste meters die afgelegd moeten worden in uw magazijn zullen recht zijn. Maar er komt altijd een punt waar u toch de bocht om moet. Heeft u dan een compleet ander transportsysteem nodig? Gelukkig niet. Logitrade heeft een uitgebreid assortiment aan allerlei verschillende transportsystemen die zowel rechtdoor als om een bocht kunnen.

Meten, wegen en scannen tijdens intern transport?

Welke handelingen wilt u dat er tijdens het transport worden uitgevoerd? Moeten de pallets of pakketten gemeten en gewogen worden? Moeten ze gescand worden in combinatie met sorteren? Ook dit is geen probleem. Logitrade heeft een grote verscheidenheid aan meet- en weegsystemen en scanners die volledige geïntegreerd kunnen worden in de verschillende transportsystemen.

Doorstroming magazijn garanderen?

Hoe kunt u ervoor zorgen dat al die duizenden pakketten per dag niet door elkaar gaan, tegen elkaar botsen en ook nog op de juiste plek in uw magazijn terechtkomen? Zonder dat alles ophoopt. Logitrade heeft al bij meerdere opdrachtgevers transportroutes opgeleverd, waarbij door middel van scanners en sorteermachines een efficiënte doorstroming is gegarandeerd.

Direct vanuit container het magazijn in?

Heeft u een transportband rechtstreeks uit de container of vrachtwagen nodig? Logitrade heeft al voor meerdere klanten mobiele transportbanen geleverd die zo de container of vrachtwagen ingereden kunnen worden. En die dan weer aansluiten op de transportsystemen van het magazijn.

Doorrolstelling of normale magazijnstelling?

Wilt u via bijvoorbeeld het FIFO-systeem uw voorraad bijhouden? Dan kunt u erover denken om uw magazijnstelling te voorzien van rollenbanen. Deze doorrolstellingen zijn ideaal om uw voorraad eenvoudig bij te vullen. Logitrade adviseert u graag over de mogelijkheden hierin. 

Hoe richt u uw werkplekken in?

Hoe wilt u uw werkplekken voor bijvoorbeeld assemblage, inpakken of verzenden inrichten? En wilt u dan dat de pakketten automatisch vervoerd worden van en naar deze werkplekken? De antwoorden op deze vragen bepalen voor het grootste gedeelte welk logistiek transportsysteem voor uw magazijn het meest geschikt is. En het grote voordeel van de transportoplossingen van Logitrade is: Alles is mogelijk en u kunt eindeloos combineren. 

Pallets of pakketten Logitrade

Pallets of pakketten vervoeren via transportsysteem?

Eigenlijk is dit de vraag die het eenvoudigst is te beantwoorden. Of u nu pallets door uw magazijn wilt vervoeren of pakketten, Logitrade biedt voor beide opties betrouwbare en efficiënte transportsystemen aan. Op basis van het gewicht en de breedte van de goederen of pallets die over het transportsysteem vervoerd moeten worden, wordt de meest geschikte rollenbaan of transportband uitgekozen. 

Lees meer over transportsystemen in onze praktijkcases

Compleet assortiment transportsystemen van Logitrade

Logitrade beschikt over een volledig assortiment van verschillende transportsystemen die in ieder magazijn ingezet kunnen worden. Of u nu horizontaal of verticaal uw pakketten of pallets wilt vervoeren, Logitrade heeft een oplossing voor u. De voornaamste transportsystemen die door Logitrade worden ingezet zijn de transportband en de rollenbaan. Het verschil tussen beide systemen zit al in de woordkeuze: bij een rollenbaan gaan de pakketten of pallets, al dan niet automatisch over rollen van A naar B door uw magazijn. Bij een transportband wordt er een band, aangedreven door een motor, door uw magazijn aangelegd, waarover meestal pakketten of artikelen worden vervoerd. Welke het beste bij uw magazijn past en wat de verschillende opties binnen de twee transportsystemen zijn, kunt u hieronder vinden: 

Vraag hier uw informatiepakket over Transportsystemen aan

Wilt u meer weten over de transportsystemen van Logitrade en de mogelijkheden voor uw logistieke proces? Of wilt u een gratis (online) demo ontvangen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de juiste informatie aan u toe te sturen.

Deel deze pagina