4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Horizontaal transport, de onmisbare schakel in ieder warehouse

Al 30 jaar levert Logitrade horizontale transportoplossingen voor ieder warehouse. Transportsystemen zijn vaak de onmisbare schakels in het logistieke proces van onze klanten. Door nauwe samenwerking met gerenommeerde leveranciers van rollenbanen en transportbanden integreren wij het juiste transportsysteem in ieder magazijn.

Of het nu gaat om het intern vervoeren van beladen pallets, afzonderlijke pakketten of bakken met gepickte orders, wij leveren een maatwerkoplossing voor elke logistieke uitdaging.

Welk horizontaal transportsysteem past het beste in mijn warehouse?

Een transportsysteem, dat goederen, pakketten of pallets intern door uw magazijn vervoerd, optimaliseert het logistieke proces, mits u de juiste transportoplossing kiest.

Logitrade heeft voor bijna ieder gewicht en grootte een passende transporteeroplossing. Van een simpele niet-aangedreven rollenbaan om het sjouwen met zware dozen over tientallen meters te voorkomen, tot een volledige afhandeling van de gepickte orders en het verzendklaar maken van zendingen met een geautomatiseerd transportsysteem inclusief scannen, meten, wegen en sorteren. Voor ieder logistiek proces en warehouse is een transportoplossing van Logitrade voorhanden. En is die er niet, dan ontwikkelen wij samen met onze partners een slimme en efficiënte transportoplossing op maat.

Aangedreven rollenbanen

Aangedreven transportbanden en rollenbanen worden ingezet om snel en efficiënt dozen, bakken en zelfs pallets tussen verschillende locaties in een warehouse te vervoeren. Het zijn met recht de onmisbare schakels in ieder intralogistiek proces. Rechtdoor of met een bocht van 45, 90 of zelfs 180 graden, alles is mogelijk.

Niet-aangedreven rollenbanen

Deze rollenbanen staan vaak in een hellingshoek van circa 2 tot 5% en worden gebruikt als uitrolbaan, bijvoorbeeld nadat de pakketten voor de laatste keer gesorteerd zijn en klaar liggen om op pallets te worden verpakt. Niet-aangedreven transportbanen worden ook ingezet bij doorrolstellingen voor pallets.

Flexibele rollenbanen

Mobiele transportbanen, ook wel harmonicabanen genoemd, zijn ideaal bij het laden en lossen van containers. De mobiele horizontale rollenbanen zijn in- en uitschuifbaar, staan op wieltjes en zijn eenvoudig te verplaatsen. Buiten gebruik nemen ze nauwelijks ruimte in beslag.

Aan- en afvoer inpaktafels

Het aanvoeren van gepickte orders bij de inpaktafels en het afvoeren van ingepakte zendingen van diezelfde paktafels vraagt om een slimme en efficiënte aanpak. De praktijk wijst uit dat inpaktafels vaak een grote bottleneck zijn in het intralogistiek proces.  Een geautomatiseerd transportsysteem die de aan- en afvoer reguleert is dé uitkomst.

Inline meten en wegen

Volautomatische volumescanners die pakketten en pallets registreren zonder dat het logistiek proces wordt onderbroken. Onze inline meet- en weegsystemen zijn de oplossing om secuur, veilig en vooral snel het volume van uw zendingen te bepalen. Lees meer over de mogelijkheden op onze pagina over inline meten en wegen.

Sorteerbanen

Sorteren gaat tegenwoordig volautomatisch door middel van geïntegreerde scanners in onze horizonale transportoplossingen. Na de scan worden de pallets, bakken of pakketten uitgesorteerd naar diverse sorteerbanen. Deze vaak niet-aangedreven sorteerbanen worden ingedeeld op vervoerder of postcodegebieden of vervolgstappen in het proces, zoals orderpicken en inpakken.

Alles is mogelijk met onze horizontale transportsystemen

In een warehouse is het nooit een rechte lijn van A naar B, er moet altijd wel een afslag of bocht genomen worden. Logitrade biedt een breed assortiment rollenbaancomponenten aan om de pakketten, bakken en pallets op een slimme en efficiënte manier op hun volgende locatie in het intralogistieke proces te brengen. Een bocht van 45, 90 of 180 graden, een kruising van twee transportbanden, traversewagens, draaitafels of stapelaars voor dozen of pallets, Logitrade heeft altijd een gepaste oplossing om uw intralogistieke proces te verbeteren.

We leveren ook de kleinere, vaak onzichtbare componenten die ieder geautomatiseerd transportsysteem tegenwoordig nodig heeft. Denk hierbij aan haaks overzetters en pushers in combinatie met scanners om pakketten van richting en rollenbaan te doen veranderen. Door het zeer uitgebreide assortiment kunnen we met recht stellen dat alles mogelijk is met de horizontaal transportoplossingen van Logitrade.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.