4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Inscannen artikelen voor accurate Masterdata met ZIppCube

Nauwkeurige Masterdata essentieel voor ieder logistiek proces

Iedere warehouse manager erkent de essentiële rol van masterdata, ook bekend als stamdata, voor zijn logistieke processen. Stamgegevens zijn van cruciaal belang en vormen de basis voor het uitvoeren van een efficiënt proces.

Voor logistieke processen draait het voornamelijk om kritieke productinformatie, zoals afmetingen (lengte, breedte, hoogte), gewicht, en indien relevant, kleur, barcode, verpakkingsspecificaties, en meer. Het is van groot belang om op klantniveau vast te stellen welke stamgegevens essentieel zijn voor een optimale logistieke afhandeling.

Gewicht en volume belangrijke Masterdata

Meet- en weegsystemen spelen een belangrijke rol in het compleet maken van de masterdata, voornamelijk de gegevens van de op voorraad zijnde producten. Hoe accurater deze gegevens zijn, hoe efficiënter het logistieke proces verloopt. Denk hierbij aan beschikbare opslagruimte, maatvoering van de benodigde verpakkingen en de impact hiervan op het verzenden van pakketten en pallets.

Effectief beheer van masterdata is essentieel, van voorraadniveaus en het minimaliseren van operationele kosten, tot het verbeteren van klantenservice en het stroomlijnen van logistieke processen. Uw IT-systeem, zoals ERP en WMS, speelt een cruciale rol bij het verzamelen, opslaan, beheren en delen van deze gegevens binnen uw organisatie. Goed om te weten dat de meet- en weegsystemen van Logitrade deze data direct beschikbaar stellen aan ieder bovenliggend systeem.

ZippCube levert betrouwbare Masterdata

De geavanceerde itemscanner van Logitrade, ZippCube, registreert losse artikelen, van klein tot asymmetrisch, en omdozen, binnen enkele seconden. Het volume en gewicht van deze artikelen is direct beschikbaar in ieder ERP of WMS en is nauwkeurig, exact en betrouwbaar. Vaak wordt de ZippCube bij Goederenontvangst ingezet, zodat de masterdata direct bij binnenkomst verrijkt wordt en er direct voordeel ontstaat om de beschikbare magazijnruimte vast te stellen en de juiste verpakkingen te selecteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Quantore

Quantore

Dankzij ZippCube kan Quantore zijn opslag en laadruimte efficiënter benutten.

Bouw Logistic Services

Bouw Logistic Services

Bouw Logistic Services verbetert inslag met de ZippCube van Logitrade

Doleweerd

Doleweerd

Eén maand de ZippCube op proef: de ervaring van Doleweerd.

Van Oirschot

Van Oirschot

Van Oirschot kan sneller, gemakkelijker en met minder fouten producten meten en wegen.