Praktijkcase Dynalogic

Paktafellogistiek

Probleem:

Handmatig vaststellen van gewicht en verdelen van te verzenden pakketten. Optimaliseren van de uitgaande zendingen en het handmatig verwerken van de gegevens.

Oplossing:

Introductie van de Paktafellogistiek. Automatische afvoer (rollenbanen) vanaf de werkplekken naar de sortering. Onderweg automatische scanning van de barcode en automatische registratie van het gewicht. Logistieke applicatiesoftware geïntroduceerd welke rechtstreeks met het eigen ERP-systeem communiceert en als zodanig het gegenereerde gewicht vergelijkt met de in de ERP geregistreerde gegevens. Bij een flinke afwijking zal het pakket op een zogenaamde reject-rollenbaan komen. Indien alles akkoord wordt bevonden zal het pakket naar een chute worden gedirigeerd ter sortering naar een vervoerder of route.

Resultaat:

Hogere output, automatische controle op gewicht, géén foutieve verzendingen meer, directe en snellere toewijzing naar de juiste vervoerder, veel administratieve (handmatige) handelingen zijn hiermee overbodig geworden.

Afvoer van de werkplekken, door middel van een aangedreven rollenbaan.

Gewicht registratie in de flow

Geautomatiseerde barcode scanning boven de rollenbaan. Unieke barcode wordt gekoppeld aan het gegenereerde gewicht.

Bij een foutieve gewicht registratie uitsluizen met een overzetter naar de zgn. “Reject-rollenbaan” ter extra controle van de inhoud. Indien het gewicht akkoord is bevonden zal er een sorteeruitgang worden meegegeven vanuit het systeem.

Klik hier voor de video voor een deel van dit proces.

Vraagt u ons voor meer informatie?
Per telefoon +31 418 662 410 of mail naar info@logitrade.nl

Deel deze pagina