4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Horizontaal Transportsysteem Logitrade | Rollenbaan

Rollenbanen onmisbaar in ieder intralogistiek proces

Rollenbanen zijn een essentieel onderdeel van intralogistieke processen en worden gebruikt om goederen efficiënt te transporteren binnen magazijnen, distributiecentra en andere logistieke omgevingen. Rollenbanen verplaatsen dozen, pakketten, pallets, en zelfs individuele items over korte of lange afstanden. Niet-aangedreven rollenbanen, ook wel zwaartekrachtrollenbanen genoemd, aangedreven rollenbanen en gecombineerde systemen zijn de opties, waarbij binnen deze types weer meerdere varianten beschikbaar zijn. Logitrade biedt een breed assortiment rollenbanen aan om in iedere logistieke behoefte te voorzien.

Welke rollenbaan heb ik nodig voor mijn logistiek proces?

Door het brede aanbod van rollenbanen, begrijpen wij dat het soms lastig is om te bepalen welke rollenbaan het beste bij jouw intralogistieke proces past. Eigenlijk dien je een andere vraag te stellen: wat wil ik van A naar B (naar C) vervoeren en met welk doel? Zijn het pallets, losse goederen, orderpickbakken of -dozen die vervoerd worden; dienen die in de kortst mogelijke route naar een locatie worden gebracht of moeten ze onderweg verpakt of gescand worden; en bevinden alle locaties zich op een of meerdere niveaus?

Met deze informatie selecteren onze experts samen met jou de rollenbanen die het beste bij jouw situatie passen.

Breed assortiment rollenbanen

Ons assortiment omvat verschillende types rollenbanen, waaronder aangedreven en niet-aangedreven varianten, flexibele opties voor laden en lossen, palletrollenbanen voor zware ladingen, en speciale bakkenrollenbanen voor specifieke toepassingen. We begrijpen dat elke situatie uniek is, daarom bieden we rollenbanen in diverse breedtes en lengtes aan, zodat je de juiste oplossing voor jouw faciliteit kunt vinden.

Harmonica banen

Harmonica banen, ook wel flexibele rollenbanen genoemd, zijn buigzaam en kunnen in verschillende vormen worden gelegd, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarin een verandering van richting nodig is. Denk hierbij aan het laden en lossen van containers of trailers.

Palletrollenbanen

Speciaal ontworpen voor het transporteren van pallets, deze rollenbanen zijn voorzien van bredere rollen en stevige frames om zware ladingen te ondersteunen. Ze worden vaak gebruikt in magazijnen en distributiecentra voor het laden en lossen van goederen.

Bakkenrollenbaan

Deze rollenbanen zijn ontworpen om bakken, dozen of containers te transporteren. Ze hebben meestal zijgeleidingen om te voorkomen dat de lading van de baan afwijkt tijdens het transport.

Uitrolbanen

De naam zegt het al, een rollenbaan waar vaak pakketten kunnen uitrollen voordat ze verder in het logistieke proces verwerkt worden. Vaak worden uitrolbanen ingezet bij het sorteren van vervoerders of regio’s bij expeditie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.