Rollenbanen van Logitrade, de onmisbare schakel

Al 25 jaar levert Logitrade maatwerkoplossingen voor ieder magazijn. Rollenbanen zijn vaak de onmisbare schakels in deze logistieke oplossingen. Of het nu gaat om het vervoeren van beladen palletsafzonderlijke pakketten of bakken met gepickte orders, uw betrouwbare logistieke partner werkt nauw samen met gerenommeerde rollenbaanleveranciers en kan zo de juiste rollerbaan in uw magazijn integreren. Een rollenbaan is weliswaar onmisbaar in uw magazijn, uiteindelijk gaat het om de oplossing voor uw gehele logistieke proces. En daar bent u bij Logitrade op het juiste adres. 

Welke rollenbaan past het beste in mijn warehouse?

Kiest u voor een transportsysteem in uw magazijn laat u dan goed adviseren over de mogelijkheden en vooral waarvoor u het transportsysteem gaat inzetten voordat u een keuze maakt welke rollenbaan het beste bij u past. Daarbij hoeft u niet na te denken over het gewicht of de grootte van de goederen die u wilt vervoeren. Logitrade heeft voor bijna ieder gewicht en grootte een passende oplossing. 

Wilt u uw sorteerders ontzien door ze niet meer met zware dozen tientallen meters te laten lopen? Dan kan een simpele niet-aangedreven rollenbaan worden neergezet. Voor het intern vervoeren van pallets kunt u kiezen voor speciale rollerbanen voor pallets, aangedreven door een elektrische motor. 
Moet u dagelijks containers lossen dan kan het handig zijn om een mobiele harmonicarollenbaan aan te schaffen, die uw magazijnmedewerkers ondersteunt bij het lossen van de stukgoederen en eventueel laat aansluiten op uw interne transportsysteem. 

Wat wij vaak zien is dat een rollenbaan een van de vele componenten is van uw gehele transportsysteem. De adviseurs van Logitrade kunnen u door hun jarenlange ervaring precies aangeven wat voor u de beste oplossing is. 

Assortiment rollenbanen en opties

Zoals aangegeven zijn er meerdere mogelijkheden om een rollenbaan in te zetten. Aan de hand van de grootte en het gewicht van de te vervoeren goederen wordt de juiste rollenbaan gekozen. Hieronder de banen en opties die Logitrade het meest in de praktijk inzet: 

  • Pallet rollenbanen, niet aangedreven. Deze banen staan vaak in een hellingshoek van circa 2 tot 5%. Wilt u een aangedreven rollenbaan voor pallets? Kies dan voor een kettingbaan.
  • Harmonicarollenbanen. Ideaal bij het laden en lossen van containers. Deze rollenbanen kunt u, net als een harmonica, in- en uitschuiven al naar gelang de benodigde lengte.
  • Rollenbanen voor dozen en bakken, zowel aangedreven als niet aangedreven. Deze worden vaak ingezet tussen de verschillende (werk)plekken in uw magazijn. Bijvoorbeeld tussen goederenontvangst en de opslaglocatie of nadat de orders zijn gepickt en de orders vervoerd moeten worden naar de inpaktafels.
  • Alzijdige balvormige rollenbanen. Dit zijn rollenbanen waarbij kegels gemonteerd worden in plaats van rollen. Het grote voordeel hierbij is dat de dozen of bakken ook diagonaal of haaks over uw transportsysteem kunnen gaan. Ideaal bij handmatige kruispunten of sorteerpunten.
  • Doorrolstellingen. Denk hierbij aan een assemblagelijn waarbij componenten bijgevuld moeten worden. Daarnaast worden rollenbanen ook ingezet in magazijnstellingen.
  • Haakse overzetters. Met behulp van deze overzetters kunnen pallets, dozen of bakken eenvoudig overgezet worden naar een andere rollenbaan of zelfs transportband.
  • Draaitafels. Deze optie is een welkome aanvulling in uw magazijn als er sprake is van veel kruisend verkeer op de aanwezige transportsystemen. Met behulp van een draaitafel kan gekozen worden hoe de pallet, doos of bak verder vervoerd kan worden.
  • Traversewagen. Dit wordt gebruikt bij onder andere twee richtingen transport. Meerdere ophaal- en afzetposities mogelijk.
  • Palletliften. Worden gebruikt bij het overbruggen van hoogteverschillen en/of meerdere verdiepingen.
Previous
Next

Kan ik met een rollenbaan verschillende niveaus overbruggen?

Rollerbanen zijn het meest geschikt voor horizontaal transport door uw magazijn. Wilt u de hoogte in dan kiest u voor of een van de aangedreven transportbandoplossingen of voor een verticaal transportsysteem, zoals een lift. Ook hier kan de adviseur van Logitrade alles over vertellen en u de beste oplossing aanbieden. 

Meer informatie over de rollenbanen van Logitrade?

Meer weten over de rollenbanen en transportsystemen van Logitrade en de mogelijkheden voor uw logistieke proces? Wij komen graag bij u langs om samen naar uw huidige magazijnprocessen te kijken en inzicht te geven in de verbeteringen die wij kunnen realiseren.  

Deel deze pagina