4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
MetrixFreight meet- en weegsysteem van Logitrade voor het volume bepalen van Pallets

Razendsnel volume meten van uw pallets met Logitrade

Snelheid en accuratesse zijn essentieel in iedere expeditie. Zendingen die net door orderpicking zijn afgehandeld moeten direct verzendklaar worden gemaakt voor de volgende stap in het logistieke proces. Hierbij zijn exacte afmetingen van (afwijkende) pallets essentieel voor een juiste transportplanning, waardoor uw planner weet dat het juiste transport is ingepland. Maar ook wanneer pallets uw magazijn binnen komen, wilt u direct het volume en gewicht weten, zodat u de juiste plek in het magazijn kunt toewijzen. Logitrade, de meet- en weegspecialist van de logistieke sector, levert razendsnelle, efficiënte volume-meetoplossingen aan. Handmatige metingen met bijbehorende fouten behoren echt tot het verleden.

Hoe werkt volume meten met MetrixFreight?

Eigenlijk werkt de MetrixFreight van Logitrade zeer eenvoudig. Het systeem bestaat uit een frame met daarop twee 3D-camera’s gemonteerd. Het frame hangt idealiter op drie meter hoogte in uw warehouse. Plaats de pallet in het meetvak en de twee camera’s registreren het volume van de pallet. Wanneer de pallet op het scherm groen wordt, is de meting geslaagd en kan de vrachtwagen optimaal worden beladen, waardoor er geen pallets meer blijven staan of op apart transport moeten. Daarnaast zijn de afmetingen beschikbaar voor uw WMS of ERP-systeem.

Laadmeters berekenen? De MetrixFreight registreert laadoppervlak van uw zending

De MetrixFreight berekent razendsnel van een pallet met lading de exacte lengte, breedte en hoogte het volume voor het benodigde laadoppervlak. Dat laatste is nodig voor de laadmeterberekening. Het systeem is geschikt voor zowel stationaire als dynamische toepassing. Ook geijkt meten behoort tot de mogelijkheden.

Geïntegreerde software voor eenvoudige dataverwerking gemeten volume

De basis van het palletmeetsysteem van Logitrade bestaat uit twee 3D-camera’s met geïntegreerde software. Hiermee is het mogelijk om de geregistreerde eindwaarden, eventueel draadloos (via W-Lan) door te sturen en als zodanig verder te verwerken. Ook het genereren van een QR code waarin alle Meet-Data staat, behoort tot de mogelijkheden. Er is geen extra software nodig en er komen geen complexe mechanische systemen aan te pas.

Geïntegreerde software voor eenvoudige dataverwerking gemeten volume

MetrixFreight levert essentiële data voor verdere logistieke verwerking

De volumemeter van Logitrade is uitgerust met twee 3D-camera’s voor de registratie en het op foto vastleggen van de exacte status bij verzending of ontvangst. Zo kunt u dit als bewijs aanleveren indien er een geschil ontstaat over de status van uw zending. In combinatie met verzendgegevens en gewicht kunnen direct alle relevante gegevens op een etiket worden afgedrukt en op de pallet worden aangebracht.

De MetrixFreight in het kort:

  • Razendsnel volume bepaling van uw pallets
  • Geautomatiseerde verwerking van data
  • Laadmeter registratie
  • Van twee zijden een foto
  • Toevoegen gewicht met vloerweegschaal of mobiel weegsysteem
  • Geijkt (voor handelsdoeleinden)

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Bouw Logistic Services

Bouw Logistic Services

Bouw Logistic Services verbetert inslag met de ZippCube van Logitrade

Van Oirschot

Van Oirschot

Van Oirschot kan sneller, gemakkelijker en met minder fouten producten meten en wegen.

Quantore

Quantore

Dankzij ZippCube kan Quantore zijn opslag en laadruimte efficiënter benutten.

Doleweerd

Doleweerd

Eén maand de ZippCube op proef: de ervaring van Doleweerd.