Razendsnel volume meten van uw pallets met de PalletCube

Snelheid en accuratesse zijn essentieel in iedere expeditie. Zendingen die net door orderpicking zijn afgehandeld moeten direct verzendklaar worden gemaakt voor de volgende stap in het logistieke proces. Hierbij zijn exacte afmetingen van pallets essentieel voor een juiste transportplanning, waardoor uw planner weet dat het juiste transport is ingepland. Maar ook wanneer pallets uw magazijn binnen komen, wilt u direct het volume en gewicht weten, zodat u de juiste plek in het magazijn kunt toewijzen. Logitrade, de meet- en weegspecialist van de logistieke sector, levert met de PalletCube een razendsnelle, efficiënte oplossing aan. Handmatige metingen met bijbehorende fouten behoren echt tot het verleden.

Hoe werkt de PalletCube van Logitrade?

Eigenlijk werkt de PalletCube van Logitrade zeer eenvoudig. Het systeem bestaat uit een frame met daarop twee camera’s gemonteerd. Het frame hangt idealiter op drie meter hoogte in uw warehouse. Plaats de pallet in het meetvak en de twee camera’s registreren het volume van de pallet. Wanneer de pallet op het scherm groen wordt, is de meting geslaagd en kan de vrachtwagen optimaal worden beladen, waardoor er geen pallets meer blijven staan of op apart transport moeten. Daarnaast zijn de afmetingen beschikbaar voor uw WMS of ERP-systeem.

PalletCube van Logitrade in Magazijn

Laadmeters berekenen? De PalletCube registreert laadoppervlak van uw zending

De PalletCube berekent razendsnel van een pallet met lading de exacte lengte, breedte en hoogte het volume en het benodigde laadoppervlak. Dat laatste is nodig voor de laadmeterberekening. Het systeem is geschikt voor zowel stationaire als dynamische toepassing.

Naast volumebepaling, ook gewichtsbepaling via industriële weegschaal mogelijk 

Niet alleen het volume in lengte, breedte en hoogte wordt vastgelegd. Indien de pompwagen of heftruck uitgerust is met een weegsysteem, zoals bijvoorbeeld de PickByWeight oplossing van Logitrade, is het gewicht direct te koppelen aan het volume van de pallet en beschikbaar voor uw eigen WMS of ERP-systeem. 

PalletCube van Logitrade

Geïntegreerde software voor eenvoudige dataverwerking gemeten volume

De basis van het palletmeetsysteem PalletCube bestaat uit drie camera’s met geïntegreerde software. Hiermee is het mogelijk om de geregistreerde eindwaarden draadloos (via W-Lan) door te sturen en als zodanig verder te verwerken. Er is geen extra software nodig en er komen geen complexe mechanische systemen aan te pas.  

PalletCube levert essentiële data voor verdere logistieke verwerking

De PalletCube van Logitrade is uitgerust met drie IP-camera’s voor de registratie en het op foto vastleggen van de exacte status bij verzending of ontvangst. Zo kunt u dit als bewijs aanleveren indien er een geschil ontstaat over de status van uw zending. In combinatie met verzendgegevens en gewicht kunnen direct alle relevante gegevens op een etiket worden afgedrukt en op de pallet worden aangebracht. 

De PalletCube in het kort:

  • Razendsnel volume bepaling van uw pallets
  • Geautomatiseerde verwerking van data
  • Laadmeter registratie
  • Van drie zijden een foto
  • Toevoegen gewicht met vloerweegschaal of mobiele unit

Ook snel en efficiënt volumebepalen van uw pallets?

Meer weten over de PalletCube van Logitrade en de mogelijkheden voor uw logistieke proces? Wij komen graag bij u langs om samen naar uw huidige logistieke processen te kijken en inzicht te geven in de verbeteringen die wij met de PalletCube of onze andere meet- en weegoplossingen kunnen realiseren.  

Deel deze pagina