Razendsnel volume meten van uw pallets met Logitrade

Snelheid en accuratesse zijn essentieel in iedere expeditie. Zendingen die net door orderpicking zijn afgehandeld moeten direct verzendklaar worden gemaakt voor de volgende stap in het logistieke proces. Hierbij zijn exacte afmetingen van (afwijkende) pallets essentieel voor een juiste transportplanning, waardoor uw planner weet dat het juiste transport is ingepland. Maar ook wanneer pallets uw magazijn binnen komen, wilt u direct het volume en gewicht weten, zodat u de juiste plek in het magazijn kunt toewijzen. Logitrade, de meet- en weegspecialist van de logistieke sector, levert razendsnelle, efficiënte volume-meetoplossingen aan. Handmatige metingen met bijbehorende fouten behoren echt tot het verleden.

Hoe werkt volume meten met MetrixFreight?

Eigenlijk werkt de MetrixFreight van Logitrade zeer eenvoudig. Het systeem bestaat uit een frame met daarop twee 3D-camera’s gemonteerd. Het frame hangt idealiter op drie meter hoogte in uw warehouse. Plaats de pallet in het meetvak en de twee camera’s registreren het volume van de pallet. Wanneer de pallet op het scherm groen wordt, is de meting geslaagd en kan de vrachtwagen optimaal worden beladen, waardoor er geen pallets meer blijven staan of op apart transport moeten. Daarnaast zijn de afmetingen beschikbaar voor uw WMS of ERP-systeem.

Ugly Freight meten met MetrixFreight van Logitrade

MetrixFreight ideaal voor 'Ugly Freight'

De brancheterm Ugly Freight verwijst naar artikelen die niet verwerkt kunnen worden via de standaard sorteersystemen voor pakketten of pallets. Vaak is het item onhandig van formaat, zwaar, waardevol of kwetsbaar. Voorbeelden van ‘lelijke vracht’ zijn medische apparatuur, computersystemen, piano’s, kunst en antiek of grote reserveonderdelen voor machines. Het volume van deze afwijkende artikelen wordt door middel van de 3D-camera’s van de MetrixFreight razendsnel en accuraat berekend. Geen schattingen of handmatig meten, maar direct het juiste volume beschikbaar in uw eigen systeem.

Laadmeters berekenen? De MetrixFreight registreert laadoppervlak van uw zending

De MetrixFreight berekent razendsnel van een pallet met lading de exacte lengte, breedte en hoogte het volume voor het benodigde laadoppervlak. Dat laatste is nodig voor de laadmeterberekening. Het systeem is geschikt voor zowel stationaire als dynamische toepassing. Ook geijkt meten behoort tot de mogelijkheden.

Naast volumebepaling, ook gewichtsbepaling via industriële weegschaal mogelijk 

Niet alleen het volume in lengte, breedte en hoogte wordt vastgelegd. Indien de pompwagen of heftruck uitgerust is met een weegsysteem is het gewicht via software direct te koppelen aan het volume van de pallet en beschikbaar voor uw eigen WMS of ERP-systeem. 

PalletCube van Logitrade in Magazijn

Geïntegreerde software voor eenvoudige dataverwerking gemeten volume

De basis van het palletmeetsysteem van Logitrade bestaat uit twee 3D-camera’s met geïntegreerde software. Hiermee is het mogelijk om de geregistreerde eindwaarden, eventueel draadloos (via W-Lan) door te sturen en als zodanig verder te verwerken. Ook het genereren van een QR code waarin alle Meet-Data staat, behoort tot de mogelijkheden. Er is geen extra software nodig en er komen geen complexe mechanische systemen aan te pas.  

MetrixFreight levert essentiële data voor verdere logistieke verwerking

De volumemeter van Logitrade is uitgerust met twee 3D-camera’s voor de registratie en het op foto vastleggen van de exacte status bij verzending of ontvangst. Zo kunt u dit als bewijs aanleveren indien er een geschil ontstaat over de status van uw zending. In combinatie met verzendgegevens en gewicht kunnen direct alle relevante gegevens op een etiket worden afgedrukt en op de pallet worden aangebracht. 

De MetrixFreight in het kort:

  • Razendsnel volume bepaling van uw pallets
  • Geautomatiseerde verwerking van data
  • Laadmeter registratie
  • Van twee zijden een foto
  • Toevoegen gewicht met vloerweegschaal of mobiel weegsysteem
  • Geijkt (voor handelsdoeleinden)

Meer weten over volume meten van uw pallets?

Bent u benieuwd welke mogelijkheden Logitrade biedt voor uw logistieke proces? Of wilt u meer weten over het volume meten van uw pallets? Wij komen graag bij u langs om samen naar uw huidige logistieke processen te kijken en inzicht te geven in de verbeteringen die wij met de MetrixFreight of een van onze andere meet- en weegoplossingen kunnen realiseren.

Vrijblijvend kennismaken? Neem contact met ons op via 0418 – 662 410. Of vul hieronder het formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deel deze pagina