4.5 uit/ 5
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Voice Picking met Logitrade

Voice Picking met Logitrade, vriendelijk, slim en efficiënt

In veel magazijnen is orders picken nog steeds mensenwerk. Waar voorheen orderpickers met lijstjes het magazijn in werden gestuurd, worden deze orderverzamelaars tegenwoordig uitgerust met ‘smartphone-scanners’ en zelfs headsets of vesten met ingebouwde speaker en microfoon. Bij voice picking krijgt de orderpicker zijn instructies via de headset of ‘spraakvest’. En als dit blikkerige computerstemmen zijn, dan zit uw magazijnpersoneel daar eerlijk gezegd niet op te wachten. Maar wat nu als deze stemmen wel plezierig en vriendelijk klinken? Dan gaan uw orderpickers graag het magazijn in, zonder papier en met duidelijke doch vriendelijke instructies. Het blijft immers mensenwerk.

Wat is Voice Picking?

Een van de nieuwste technieken bij orderpicking is Voice Picking, oftewel spraak gestuurd orders verzamelen. Aan de hand van bijvoorbeeld een koptelefoon krijgt de orderpicker duidelijke instructies waarbij hij zijn handen vrij heeft en de foutmarges nihil zijn. Logitrade heeft met PickByVoice deze door spraak gestuurde oplossingen in huis.

Hoe werkt Voice Picking met PickByVoice?

PickByVoice wordt draadloos aangestuurd door de LogiAction magazijnsoftware van Logitrade. Deze logistieke software is gekoppeld aan uw WMS, ERP of webshop. Alle relevante informatie van het te picken artikel hoort de orderpicker via zijn headset of spraakvest. Door middel van een extra opdracht kan nog de instructie volgen om de barcode op het artikel te scannen, ter extra bevestiging dat het juiste artikel is gepakt. Hier gebruikt de operator dan een speciale handscanner voor.

De orderverzamelaars horen bij elke volgende stap in het proces een plezierige stem die duidelijke instructies geeft en de uit te voeren opdracht precies voorleest. Zo kan de orderverzamelaar zijn opdracht direct foutloos uitvoeren. Dit laatste in tegenstelling tot de synthetische spraaksystemen die altijd bij gecompliceerde artikelomschrijvingen falen en dus foutgevoelig zijn.

PickByVoice maakt gebruik van Lydia® Voice Picking

De PickByVoice oplossing van Logitrade maakt gebruik van top-SPEECH-Lydia®. Met de sympathieke en natuurlijke stem van Lydia® kan het orderpicken door middel van voice picking
efficiënt en bij elke temperatuur betrouwbaar worden uitgevoerd!  Een ander groot voordeel is dat Lydia® heel goed te integreren is in de magazijnsoftware LogiAction van Logitrade en daardoor ook in combinatie met alle andere oplossingen zoals PickByLight en geïntegreerde orderpickkarren ingezet kan worden.

Handen- en orenvrij orders picken met Voxter spraakvest

Door gebruik te maken van de PickByVoice producten van Logitrade kunnen uw magazijnmedewerkers handenvrij orders picken, doordat zij spraakgestuurde opdrachten krijgen en ook via spraak kunnen antwoorden naar het systeem. Kiest u voor de Voxter spraakvesten van Logitrade, dan zijn ook de oren vrij. Alle instructies worden via een ingebouwde speaker in het vest aan de orderpicker doorgegeven en ook de microfoon is ingebouwd. Zo heeft uw orderpicker zowel zijn oren- als handenvrij om geconcentreerd de juiste orders te picken.

Voordelen Voice Picking van Logitrade

De voice picking oplossing PickByVoice wordt aangestuurd door de magazijnsoftware LogiAction en heeft meerdere voordelen voor ieder magazijn:

 • Vriendelijke, duidelijke en natuurlijke spraak
 • Geïntegreerde en uitvoerige woordenschat
 • Handenvrij en papierloos orders picken
 • Orenvrij orders picken bij gebruik van spraakvest
 • Binnen 5 minuten operationeel, ook voor onervaren personeel
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Geen onnodige informatie voor orderpicken
 • Instelbare spraaksnelheid
 • Ook in diepvries tot -30 graden in te zetten
 • Accu tot 14 uur inzetbaar
 • Minimalisatie inefficiënte looproutes
 • Nog grotere efficiency-slag mogelijk in combinatie met Scango-Cart en PickByLigh

Spraak en licht als extra ondersteuning bij batchpicking

Doordat alle orderpick applicaties van Logitrade aangestuurd worden vanuit de logistieke software van LogiAction, kunnen er meerdere apparaten ingezet worden voor hetzelfde orderpick-proces. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combinatie van PickByLight, Scango-Cart en de voice picking oplossing PickByVoice. De operator krijgt dan gesproken opdrachten ondersteund door LED-lampen die aangeven op welk locatie de artikelen liggen en/of in welke bakken op de orderpickkar deze gelegd moeten worden. Logitrade kan door deze veelzijdigheid voor ieder magazijn een op maat gemaakte oplossing aanbieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Informatie opvragen

Onze succesverhalen

Passa Sports

Passa Sports

Passa Sports kan groei aan door efficiëntieverbetering nieuw logistiek centrum

EV Cargo

EV Cargo

EV Cargo bespaart tijd, mankracht en minimaliseert foutmarges met MetrixFreight van Logitrade

Nemef Assa Abloy

Nemef Assa Abloy

Flexibelere inrichting van assemblage omgeving voor Nemef Assa Abloy door Logitrade.

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen

Hyster-Yale Group Nijmegen Manueel werk geëlimineerd, service verhoogd en minimaliseert foutkans.