Praktijkcase Nedac Sorbo

Innovatief orderpicksysteem van logitrade voor Nedac Sorbo

Nedac Sorbo praktijkcase Logitrade

Nedac Sorbo heeft een innovatief en flexibel orderpicksysteem in gebruik genomen, dat is ontwikkeld door logitrade in Uden. Tijdens de Logimat in Stuttgart zetten verantwoordelijk logistiek directeur John Jansen van Nedac Sorbo en Pieter Mäkel (algemeen directeur) van logitrade logistic systems officieel hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Vanuit het DC van Nedac Sorbo in Duiven worden supermarkten beleverd met Zelf Zorg Geneesmiddelen ( ZZG), dat wil zeggen geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn. Het nieuwe orderpicksysteem, dat door logitrade in nauwe samenwerking met het logistieke team van Sorbo werd ontwikkeld, kent drie uitgangspunten. Voor John Jansen en zijn team stond voorop dat het systeem zou moeten steunen op mensvriendelijke werkwijzen, flexibiliteit en low-budget investeringen. Logitrade slaagde er in dit voor Sorbo te realiseren.

Het systeem werkt met applicatiesoftware (Logimore), die via ascii-file transfer.

De opdrachten down- en uploadt naar het bovenliggende ERP-software systeem van Nedac Sorbo. De orderpickers krijgen hun opdrachten via de aan het W-Lan netwerk gekoppelde ScanWatches (opdrachtenhorloges), waarbij alleen die informatie wordt gegeven die nodig is: Ga naar locatie xxx, scan locatie en indien juist, het aantal.

Het aantal gepakte producten dient te worden uitgesorteerd in de scango-cart, die in het geval van Sorbo met 6 uitsorteerposities is uitgerust. De Scango-Cart is een batchpickkar, die tot 32 uitsorteerposities kan bevatten. Deze batchpickkar is eveneens gekoppeld aan het W-Lan netwerk en op de locatie waarnaar uitgesorteerd dient te worden, brandt een LED-indicatie.

De producten worden uitgesorteerd in de juiste locatie en ter bevestiging wordt de order gescand. Pas als het systeem overal akkoord op heeft gegeven, wordt de volgende opdrachtregel zichtbaar op de ScanWatch De orderpickprestatie wordt op deze manier verhoogd met 30 tot 40 procent ten opzichte van de huidige situatie. De orderpickers moeten zo eenvoudig 5.000 orderregels per dag kunnen verwerken.

Voor meer informatie over deze praktijkcase kunnen wij u nader informeren. Tel +31 (0)413 747 183 of per e-mail info@logitrade.nl

Deel deze pagina