...praktijkcase JVD Distribution

praktijkcase JVD Distribution

JVD Distribution is Europa's toonaangevende distributeur van kwaliteitsproducten voor het boogschieten. JVD treedt op als de brug tussen de fabrikant en de dealer, en bieden een breed scala aan producten, professionele service en concurrerende prijzen aan dealers over de hele wereld.

 

JVD is meer dan 40 jaar geleden opgericht, te beginnen als een kleine lokale boogschietwinkel. Sindsdien is men uitgegroeid tot Europa's grootste boogschiet distributeur, door het leveren van meer dan 150 grote merken met meer dan 10.000 unieke boogschiet producten op voorraad.


Paktafellogistiek via LogitradeLogitrade heeft bij JVD Distribution de Paktafellogistiek aangepakt. De ergonomie voor het verwerken van de verzendingen was een speerpunt voor de inzet van de veranderingen.

Tegelijkertijd meer eenduidigheid voor het Meten & Wegen van de uitgaande zendingen ingevoerd.


 

De nieuwe manier van werken, dat door Logitrade in nauwe samenwerking met het logistieke team van JVD Distribution werd ontwikkeld, kent drie uitgangspunten. Voor Wouter Penning de Vries (Supply Chain Manager) en zijn team stond voorop dat het systeem zou moeten steunen op mensvriendelijke werkwijze met meer ergonomie in de afhandeling om te komen tot een flexibele inzet, productiviteit verbetering en een low-budget investering.

Logitrade slaagde er in dit voor JVD Distribution te realiseren.

 

Een simpele lay-out voor de Paktafellogistiek waarbij de ArboLogic toepassing (Pick Pack Palletize) volledig tot z’n recht komt. De logistieke flow als werkbare oplossing en logische manier van verwerken.

In hoogte verstelbare werktafels met alle hulpmiddelen (plano dozen – computer – plakbandapparaat – meten en wegen) op reikwijdte beschikbaar.

   

CubeControlPanel applicatiesoftware van LogitradeHet systeem voor het Meten & Wegen, met een ingebouwde weegschaal voor het gewicht en de CubiMeter als elektronische rolmaat voor de afmetingen, werkt met de applicatiesoftware (CubeControlPanel software), die via een eenvoudige file transfer de gegenereerde M&W-gegevens uploadt naar het eigen bovenliggende ERP-systeem.

 


CubiMeter elektronische rolmaat via LogitradeCubiMeter elektronische rolmaat via LogitradeCubiMeter elektronische rolmaat via Logitrade(Met de CubiMeter, als elektronische rolmaat, de afzonderlijke afmetingen opnemen)

 

Door de aan- en afvoer via zwaartekracht rollenbaantjes, naar- en van de werkplek, voorkomen we heel veel extra loopbewegingen.

De dagelijkse flow van zo’n 300 orders kan op deze manier heel efficiënt worden afgewerkt. De afhandelingprestatie is met de introductie van deze nieuwe manier van werken van Logitrade verhoogd met circa 40% ten opzichte van de vorige situatie.

Paktafellogistiek via Logitrade

Resultaat:

  

   Ø  Meer productiviteit per 

         ompakmedewerker 

   Ø  Betere werkverdeling per persoon

   Ø  Minder ziekteverzuim, vanwege een 

         betere ergonomische invulling

   Ø  Meer rust op de werkvloer, vanwege 

         éénduidige manier van werken 


Klik hier
 om het gehele proces als video te bekijken.

Meer informatie? Bel naar telefoon (0413) 747 183 of mail naar 
info@logitrade.nl